Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Denizli'nin "horozu" yemeği, genellikle tavuk göğsü ve ciğeri kullanılarak pişirilir 3. İşte basit bir tarif:
Malzemeler:
- 300 gram balık (deniz horozu) 1;
- 200 gram mayonez 1;
- birkaç diş sarımsak 1;
- 50-100 gram bitkisel yağ 1;
- biber ve tuz 1.
Hazırlanışı:
- Balığı, biberi ve tuzu soyun 1.
- Sarımsakların yarısının yerleştirildiği sırt boyunca birkaç kesim yapın 1.
- Küçük bir fırın tepsisine yağ dökün 1.
- Balığın bir tarafına un serpin 1.
- Balığı fırın tepsisine yaydıktan sonra, mayonezle dökün ve fırında 20 dakika pişirin 1.
Deniz horozu, nadir ve pahalı bir balık olduğu için özel izinlerle satılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: