Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Denizli'nin horozu ile yapılan bir yemek hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Denizli mutfağına ait bazı yemekler şunlardır:
- Göveç 1. Malzemeler: 1 kg koldan et, 2 adet sivri biber, 2 adet soğan, 2 diş sarımsak, 3 adet domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, kekik, sıvı yağ 1. Hazırlanışı: Az sıvı yağda et ve soğan kavrulur, ardından diğer malzemeler eklenir 1. Toprak tencereye aktarıldıktan sonra bir bardak su ilave edilir ve üzeri folyo ile kapatıldıktan sonra 200 derece fırında bir saat pişirilir 1.
- Denizli'nin Horozu (yemek) 4. Michelin yıldızlı şef Serkan Güzelçoban'ın tarifi olan bu yemek, horoz göğsü ve ciğerinden yapılır 4.
Ayrıca, Denizli'nin sembolü olan Denizli Horozu hakkında bilgi almak için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: