• Buradasın

    Deniz dalgası hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, wave-shaped Turkish pastry (deniz dalgası) sits on a ceramic plate, surrounded by scattered ingredients like walnuts, tahini, and semolina, with a small bowl of syrup glistening nearby.
    Deniz dalgası hamuruna konan malzemeler:
    • 250 gr margarin (yumuşak) 1;
    • 2 yemek kaşığı tahin 1;
    • 1 büyük yumurta (küçük ise 2 tane) 1;
    • 1,5 çay bardağı irmik 1;
    • 2 çay bardağı iyice ufalmış ceviz veya fındık 1;
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
    • 1 paket vanilya 1;
    • 3 çay bardağı un (duruma göre eklenebilir) 1.
    Şerbeti için:
    • 2 su bardağı şeker 14;
    • 3 su bardağı su 14;
    • 2-3 damla limon 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm Turkish kitchen with golden-brown, wave-shaped pastries arranged on a tray, surrounded by bowls of ingredients like tahini, semolina, and crushed hazelnuts, evoking the cozy process of making *deniz dalgası tatlısı*.

    Deniz dalgası tatlısı nasıl yapılır?

    Deniz dalgası tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 125 gr margarin veya tereyağı (yumuşak); 1 adet yumurta; 1 yemek kaşığı tahin; 1 çay bardağı irmik; 1 çay bardağı öğütülmüş fındık; 1 küçük paket kabartma tozu veya karbonat; 1,5 çay bardağı un. Şerbet için: 2 su bardağı toz şeker; 2,5 su bardağı su; 2-3 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Öncelikle şerbet pişirilip soğumaya bırakılır. 2. Hamur için; yoğurma kabına un hariç tüm malzemeler alınıp karıştırılır. 3. Un eklenip iyice yoğurulur. 4. Ceviz büyüklüğünde parça alınıp yuvarlanır ve çay bardağının kenarı ile dalga şekli verilir. 5. Fırın tepsisine dizilip 180 ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. 6. Tatlı çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbetin dökülüp üzerine bir tepsi kapatılır ve öyle çekene kadar 1-2 saat dinlendirilir. 7. Sonrasında kapalı fırın içinde muhafaza edilebilir. Afiyet olsun.