Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Defne yaprağı çayı yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Su, bir çaydanlık veya tencerede kaynatılır 3.
- Kaynayan suya 2 ila 3 adet kurutulmuş defne yaprağı eklenir 3.
- Ocağın altı kısılır ve 5-10 dakika arasında hafif ateşte demlenmeye bırakılır 3.
- Demleme süresi sonunda, çay bir süzgeç yardımıyla fincan veya bardağa koyulur 3.
- İsteğe bağlı olarak, tadını yumuşatmak için bal veya limon eklenebilir 3.
Taze defne yaprağı çayı yapmak için ise 2 su bardağı su kaynatılır, su kaynayınca ocak kapatılır ve yaklaşık 5 adet taze defne yaprağı eklenerek üstü kapalı 5 dakika demlenmeye bırakılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: