En lezzetli pirzola sosunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 12 kuzu pirzola; 3 diş ezilmiş sarımsak; 4 dilim beyaz tost ekmeği; Tuz ve karabiber; 1 su bardağı bulgur; 1 çay bardağı riviera zeytinyağı; 1,5 su bardağı sıcak su; 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu; 2 çorba kaşığı iri kıyılmış roka; 1 çorba kaşığı biber salçası. Yapılışı: 1. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp bulguru salça ile kavurun. 2. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın ve bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. 3. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın ve kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın. 4. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip bir kaseye ufalayın. 5. Kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip tatlandırın. 6. Pirzolaları bu sosa batırarak ısıtılmış geniş bir tavaya alın ve her iki tarafını çevirerek pişirin. 7. Servis tabağına alıp dilerseniz kıyılmış roka ve bulgur pilavı ile birlikte servis yapın. Pirzola sosunu yaparken yoğurt, sirke, süt veya soğan suyu gibi asidik malzemeler de kullanılabilir. Pirzola sosunun lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesi ve marine işleminin doğru yapılmasına bağlıdır.