• Buradasın

    Damla Çikolatalı Muffin kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Damla çikolatalı muffin, 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişer 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Damla cikolatali kek kaç derecede pişer?

    Damla çikolatalı kek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişer.

    Mufin kek kaç dakikada pişer?

    Muffin kek, 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişer.

    Damla Çikolatalı kekin püf noktası nedir?

    Damla çikolatalı kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Malzeme sıcaklığı: Yumurta ve şeker gibi malzemelerin oda ısısında olması gerekir. Yumurta ve şekerin çırpılması: Yumurta ve şeker, köpük köpük olana kadar iyice çırpılmalıdır. Damla çikolataların unlanması: Damla çikolatalar, dibe çökmemesi için una bulanmalıdır. Fırın ayarı: Fırın önceden ısıtılmalı ve pişirme süresi ile sıcaklık, fırından fırına değişiklik gösterebileceği için kontrol edilmelidir. Fırın kapağı: Kek fırına konulduktan sonra ilk 15-20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır. Kalıptan çıkarma: Kek, tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarılmalıdır.

    Damla çikolatalı muffin kek nasıl yapılır?

    Damla çikolatalı muffin yapmak için gerekli malzemeler: 3 yumurta; 1 su bardağı şeker; 1 çay bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 çay bardağı yoğurt; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu; 2,5 su bardağı un; 1 su bardağı damla çikolata. Yapılışı: 1. Derin bir kapta yumurta ve şekeri 3 dakika çırpın. 2. Süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. 3. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip son kez çırpın. 4. Damla çikolatayı ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. 5. Silikon muffin kalıplarına harcı yarım olacak şekilde paylaştırın. 6. 180°C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. 7. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Muffin malzemelerinin oda sıcaklığında olması önemlidir. Silikon muffin kalıbı yerine kağıt ya da karton muffin kalıplar da kullanılabilir. Damla çikolataların dibe çökmemesi için una bulamak faydalı olur. Kekin düzgün kabarması için tepsiyi fırına koymadan önce sert bir zemine birkaç kez vurmak önerilebilir.