Dalgona kahvesinin şekerini eritmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Cezveye 1,5 yemek kaşığı şeker ekleyin. 2. Ocağı orta ısıda açarak şekeri eritin. 3. Şeker erimeye başlayınca bir çubukla karıştırın. 4. Isıyı kontrol ederek sürekli karıştırmaya devam edin. 5. Şekerler tamamen eridikten sonra ocağı kapatın. 6. Kabartma tozunu eklemeden önce biraz soğumasını bekleyin. 7. Cezveyi ocaktan uzak tutarak 1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozunu ilave edin. 8. Kabartma tozu tamamen eriyene ve köpüklü karışım açık karamel rengine dönene kadar hızlıca karıştırın. Bu işlem sırasında karışımı çok uzun süre ısıda bırakmamak önemlidir, aksi takdirde altı yanabilir.