Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çürük çorbası, Adana mutfağına ait bir sokak lezzetidir 24. Orijinal tarifinde hayvanın yanak, boyun, beyin ve dil gibi kelle parçaları kullanılır 13. Ekonomik ve pratik bir tarif için ise sadece kuzu boynu kullanılabilir 13.
Çürük çorbasının yapılma sebeplerinden bazıları:
- Bağışıklık sistemini güçlendirme 135. Antioksidanlar sayesinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlar 135.
- Enerji verme 135. Yüksek protein içeriği ile vücuda güç katar 135.
- Kilo alımını destekleme 135. Yüksek kalorisi, kas yapımına ve kilo alımına yardımcı olur 135.
- Sindirim sistemine iyi gelme 35. Kolajen ve jelatin zenginliğiyle mide sağlığını iyileştirir 35.
- Kas gelişimini destekleme 35. Düzenli tüketimde kasların onarımına yardımcı olur 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: