Buradasın
Çorba sulu olursa nasıl koyulaştırılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çorba sulu olduğunda koyulaştırmak için birkaç yöntem kullanılabilir:
- Bakliyat eklemek: Patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler piştikçe çorbaya kıvam verir 125.
- Un veya nişasta ile meyane yapmak: Un veya nişastayı az miktarda soğuk su ile karıştırıp çorbaya ekleyerek koyulaştırma sağlanabilir 135.
- Tereyağı ve unu kavurmak: Ayrı bir tencerede yağ ve unu kavurun, ardından çorbaya ekleyip karıştırın 1.
- Fazla suyu buharlaştırmak: Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu uçurabilirsiniz 14.
- Blender kullanmak: Çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirmek, kıvamı koyulaştırabilir 34.
Bu yöntemleri uygularken topaklanmaması için çırpıcı kullanmak ve kıvamı yavaş yavaş ayarlamak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: