Buradasın
Çorba sulu olursa nasıl koyulaştırılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çorba sulu olursa koyulaştırmak için birkaç yöntem vardır:
- Daha fazla kaynatmak: Çorbayı yüksek ateşte suyunu çektirmek için daha fazla kaynatmak 12.
- Malzeme eklemek: Patates, pirinç, şehriye, nohut, erişte gibi malzemeler ekleyerek daha koyu bir kıvam elde etmek 12.
- Nişasta kullanmak: Küçük bir kasede 1 yemek kaşığı nişasta ile yarım çay bardağı suyu karıştırıp kaynayan çorbaya azar azar ilave etmek 12.
- Un ile kavurmak: Ayrı bir sos tavasında 1 yemek kaşığı un ile iki çorba kaşığı sıvı yağı kavurup azar azar kaynayan çorbaya eklemek 1.
- Blenderdan geçirmek: Taneli çorbaları blenderla çekip kıvamını koyulaştırmak 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: