Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konfi sos yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 10 sarımsak 2;
- 1 çay kaşığı tane karabiber 2;
- 2 defne yaprağı 2;
- Sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı 2.
Yapılışı:
- Fırını 120 dereceye getirin 2.
- Sarımsakları soyduktan sonra ısıya dayanıklı bir kavanoza alın, üzerine karabiber ve defne yaprağı ekleyin 2.
- Zeytinyağını kavanoza ekleyin 2.
- Kavanozu 120 derecelik fırında 15 dakika bekletin 2.
- Fırını 100 dereceye düşürün ve kavanozu 2 saat daha pişirin 2.
- Kavanozu fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından kapağını kapatarak buzdolabında saklayın 2.
Konfi sos, sarımsaklı ekmek, makarna, salata, kızarmış ekmek, işkembe çorbası ve çeşitli sosların hazırlanmasında kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: