Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cold pressed, yani soğuk presleme, bir malzemenin ısıl işlem uygulamaksızın soğuk olarak şekillendirilmesi yöntemini ifade eder 1.
Bu terim, farklı alanlarda farklı anlamlar taşıyabilir:
- Meyve ve sebze suları: Cold press, bıçaksız olarak sebze veya meyveleri çiğnemek ve ezmek suretiyle sularının elde edildiği bir sıkma yöntemidir 1. Bu yöntemle, vitamin ve mineral değerleri korunur 1.
- Zeytinyağı: Soğuk presleme, zeytinyağının 27°C'nin altındaki sıcaklıklarda elde edildiğini belirtir 3. Bu, yağın aromalarını, kokularını ve sağlık açısından faydalı özelliklerini koruduğunu gösterir 3.
- Uçucu yağlar: Cold pressed, uçucu yağların presleme yöntemiyle elde edildiğini ifade eder 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: