Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır kaplama harcı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 23. Buğday unu, buğday nişastası, tatlı ve acı kırmızı toz biber, tuz, karabiber, kekik gibi malzemeler gereklidir 23.
- Bulamaç yapımı 2. Çıtır kaplama harcı, 1:2 oranında su ile sulandırılarak bulamaç haline getirilir 2.
- Tavukların bulamaya bulanması 2. Tavuk parçaları bu bulamaca bulanır 2.
- Harca bulama 2. Tavuklar, kuru çıtır kaplama harcına tekrar bulanır 2.
- Kızartma 2. Tavuklar, kızgın yağda pişinceye kadar kızartılır 2.
Çıtır kaplama harcı, kuzu, dana, hindi, balık, deniz ürünleri, sebze ve peynirlerin kaplanmasında da kullanılabilir 4. Ayrıca patates köftesi ve krep, börek gibi hamur işlerinin kaplanmasında da kullanılabilir 4.
Çıtır kaplama harcı, çeşitli markalarda hazır olarak da bulunabilir, örneğin:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: