• Buradasın

    Çiroz hangi balıktan yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a Turkish seaside tavern holds a plate of golden, dried çiroz made from uskumru, surrounded by fresh lemons, olive oil, and a basket of crusty bread, with fishing nets and blue waters visible through an open window.
    Çiroz, uskumru ve mersinbalığından yapılan bir balık konservesidir 12.
    Günümüzde ayrıca istavritten de çiroz yapılmaktadır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çiroz balık lezzetli mi?

    Çiroz balığı, doğru şekilde hazırlandığında lezzetli bir meze olarak kabul edilir. Çiroz salatasının lezzeti, kullanılan tuz miktarına, kurutmanın süresine ve nemsiz havada yapılıp yapılmadığına bağlı olarak değişir. Çiroz, özellikle rakı mezesi olarak tercih edilir. Ancak, çiroz yapımında kullanılan balığın yağsız olması gerektiği için, yağlı balıklardan yapılan çirozlar lezzetli olmayabilir.

    Çiroz ve uskumru aynı mı?

    Hayır, çiroz ve uskumru aynı değildir. Uskumru, kolyosa çok benzeyen ve sürüler halinde dolaşan göçmen bir balık türüdür. Eskiden sadece göç mevsiminde yakalanan uskumrudan yapılan çiroza "çiroz kurusu" denirdi, ancak zamanla kurutulmuş tüm uskumru balıklarına çiroz denilmeye başlanmıştır.