Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arda'nın Mutfağı'nda Çin makarnasının nasıl yapıldığına dair bir tarif bulunamamıştır. Ancak, Çin makarnası yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 500 gram Çin makarnası (büyük marketlerde veya spagetti ile yapılabilir) 3;
- 1 tavuk göğsü 3;
- 2 orta boy havuç 3;
- 2 orta boy kabak 3;
- 1 büyük kırmızı veya sarı dolmalık biber 3;
- ceviz içi büyüklüğünde taze zencefil 3;
- 1 kahve fincanı soya sosu 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- sıvı yağ 3;
- tuz 3;
- 150 gram brokoli 3.
Yapılışı:
- Makarnayı haşlayın 3.
- Tavuk ve sebzeleri jülyen şeklinde doğrayın 3.
- Geniş bir tencereye sıvı yağ koyun 3.
- Önce tavuk etini atıp karıştırarak orta derece ateşte soteleyin 3.
- Sertlik sırasına göre sırasıyla önce havuçları, sonra brokoliyi, 2-3 dakika sonra biberleri ve iki dakika sonra kabakları ilave edin 3.
- Yarım kahve fincanı su ve tuz ilave edip birlikte suyunu çekene kadar pişirin 3.
- Bir kasede bir fincan kadar soya sosu ve dövülmüş sarımsağı karıştırın 3.
- Pişen sebzelerin içine soya soslu karışımı dökün ve karıştırın 3.
- 1 dakika daha birlikte pişirip altını kapatın 3.
- Haşlanmış makarnayı tencereye alıp hepsini birlikte karıştırın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: