Milföy hamuruna Antep fıstığı eklemek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Harcın Hazırlanması: - 500 gram kıyma, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı ve 1 soğan ile iç harcı hazırlanır. - Tereyağı tavada eritilir, soğan eklenip kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. - Ocaktan almaya yakın Antep fıstıkları eklenip karıştırılır ve harç soğumaya bırakılır. 2. Şekillendirme: - Milföy hamurları buzdolabından çıkarılarak hafifçe yumuşamaları beklenir. - Hazırlanan harç, milföy hamurlarının içine paylaştırılır ve hamurlar kapatılır. 3. Pişirme: - Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu serpilir. - Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde, 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ayrıca, Antep fıstığı ile yapılan milföy tatlıları da mevcuttur; bu tatlılarda hamurların ortasına Antep fıstığı ve şeker karışımı yerleştirilir ve hamur kenarları birleştirilerek kapatılır.