Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolata boyama için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Çikolatayı hazırlama: Beyaz çikolata kullanmak, renklendirme için daha uygundur 5. Sütlü veya bitter çikolata kullanılacaksa, sadece mat siyah veya koyu kahverengi elde edilebilir 5.
- Çikolatayı eritme: Mikrodalga, çift kazan veya düşük ısılı fırın kullanılarak çikolata eritilebilir 5.
- Sıcaklığı kontrol etme: Eritilmiş çikolatanın sıcaklığı, bir termometre ile kontrol edilmelidir 5.
- Gıda boyası ekleme: Az miktarda toz veya yağ bazlı gıda boyası eklenmeli, boya yavaş yavaş eklenmelidir 5. Su bazlı boya kullanılmamalıdır 5.
- Karıştırma: Plastik bir spatula ile boya, çikolata ile karıştırılmalıdır 5.
- Renk kontrolü: Renk istenildiği gibi değilse, biraz daha boya eklenip tekrar karıştırılmalıdır 5.
- Döküm: Renkli çikolata kalıplara dökülerek saklanabilir veya sos veya kaplama yapımında kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: