Etli çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler: 750 gr ince bulgur; 500 gr çiğ köftelik kıyma; 2 demet maydanoz; 1 demet taze soğan; 1 demet marul; 3 adet domates; 1 adet soğan; 8 yemek kaşığı isot; 5 yemek kaşığı pul biber; 3 yemek kaşığı salça; 4 tatlı kaşığı kimyon; 1 baş sarımsak; Yarım çay bardağı zeytinyağı. Yapılışı: 1. 8 yemek kaşığı isot, 5 yemek kaşığı pul biber, 4 tatlı kaşığı kimyon ve 1,5 bardak suyla ıslatılır ve çiğköftelik kıyma baharatlarla özleşene kadar yoğrulur. 2. Çiğ köfte buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirilir. 3. Taze soğanlar ve maydanozlar ince ince doğranır. 4. Bulgurun üzerine 1 adet soğan rendelenir, sarımsaklar ve 3 yemek kaşığı salçayla güzelce yoğrulur. 5. Rendelenen domatesler eklenir. 6. Yoğrulan bulgurla dinlenen etli çiğ köfte birleştirilir. 7. Su serpilerek yoğrulup yeşillikler katılır ve yoğrulmaya devam edilir. 8. Çiğ köfte elde sıkılıp marul yapraklarının üzerine yerleştirilir. Etli çiğ köfte servise hazırdır.