• Buradasın

    Cevizli helvaya ne kadar yağ konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Cevizli helva için gerekli yağ miktarı, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.
    Bazı cevizli helva tariflerinde kullanılan yağ miktarları:
    • Nefisyemektarifleri.com sitesindeki cevizli un helvası tarifinde 100 gram tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ kullanılmaktadır 1.
    • Yemek.com sitesindeki cevizli un helvası tarifinde 7 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ kullanılmaktadır 2.
    • Ardaninmutfagi.com sitesindeki cevizli un helvası tarifinde ise 125 gram tereyağı ve çeyrek su bardağı ayçiçek yağı kullanılmaktadır 4.
    Yağ miktarını tarife göre ayarlamak önemlidir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel sıvı yağlı helva nasıl yapılır?

    En güzel sıvı yağlı helva tarifi için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı sıvı yağ; 3 su bardağı un; Şerbeti için: 1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su. Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir kapta karıştırın. 2. Yapışmaz tabanlı bir tencereye yağ ve unu alın, ocağın altını açıp kavurmaya başlayın. 3. Yaklaşık 18 dakika boyunca, unun rengi dönüp hafif esmerleşene kadar karıştırmaya devam edin. 4. Hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. 5. Şerbet tamamen çekilip helva toplandığında, ocaktan alın. 6. Ilıklaşınca bir kaşık yardımıyla şekillendirin ve servis tabağına alın. 7. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Not: Sıvı yağlı helva tariflerinde, irmik kullanılarak yapılan çeşitler de bulunmaktadır.