Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizpare yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Şerbet: Şerbeti hazırlarken, şeker eriyene kadar harlı ateşte karıştırmak ve ocaktan almadan önce limon suyunu eklemek önemlidir 4. Şerbeti ocaktan aldıktan sonra ılınmaya bırakmak gerekir 34.
- Hamur: Tereyağı veya margarini oda sıcaklığına gelene kadar yumuşatmak, malzemelerin daha iyi karışmasını sağlar 12. Un miktarını, kullanılan unun markasına göre ayarlamak gerekebilir 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, üzerleri çatlayıp güzelce kızarana kadar pişirmek gerekir 123.
- Servis: Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine, ilk sıcaklık çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökmek önemlidir 13. Tatlıların şerbetini çekmesi için bir süre bekletilmelidir 15.
Ayrıca, tatlıları ara ara ters yüz etmek ve üzerlerine ara sıra şerbet gezdirmek, şerbetin her yere ulaşmasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: