• Buradasın

    Gerçek cevizpare nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with golden-brown cevizpare pastries arranged on a ceramic tray, topped with walnut halves and glistening with syrup, while a wooden rolling pin and scattered flour hint at the baking process.
    Gerçek cevizpare yapımı için gerekli malzemeler:
    • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı 1;
    • 1 çay bardağı irmik 12;
    • 1 çay bardağı pudra şekeri 1;
    • 2 yumurta (bir yumurta sarısı üzerine) 1;
    • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz 1;
    • 1 paket kabartma tozu 1;
    • 1 paket vanilya 1;
    • 2,5-3 su bardağı un 1.
    Şerbeti için:
    • 3,5 su bardağı şeker 1;
    • 3,5 su bardağı su 1;
    • 1 dilim limon 2.
    Yapılışı:
    1. Tatlımız için öncelikle tencereye su ve şekeri ekleyip şerbetini hazırlayalım, kaynama noktasına gelince 5-6 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım 1.
    2. Bir kapta un hariç geri kalan malzemelerin hepsini ekleyip güzelce yoğuralım, kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım 1.
    3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayalım 1.
    4. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp cevizleri üzerlerine bastırarak yerleştirelim 1.
    5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşip hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim 1.
    6. Tatlılarımız piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince soğuyan şerbetimizi tatlıların üzerine dökelim ve 2-3 saat şerbetini çekmesi için bekletelim 1.
    Afiyet olsun!

    Konuyla ilgili materyaller

    Ceviz parenin püf noktası nedir?

    Cevizpare yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Şerbet: Şerbeti hazırlarken, şeker eriyene kadar harlı ateşte karıştırmak ve ocaktan almadan önce limon suyunu eklemek önemlidir. Hamur: Tereyağı veya margarini oda sıcaklığına gelene kadar yumuşatmak, malzemelerin daha iyi karışmasını sağlar. Pişirme: Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, üzerleri çatlayıp güzelce kızarana kadar pişirmek gerekir. Servis: Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine, ilk sıcaklık çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökmek önemlidir. Ayrıca, tatlıları ara ara ters yüz etmek ve üzerlerine ara sıra şerbet gezdirmek, şerbetin her yere ulaşmasını sağlar.