Buradasın
Gerçek cevizpare nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek cevizpare yapımı için gerekli malzemeler:
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı 1;
- 1 çay bardağı irmik 12;
- 1 çay bardağı pudra şekeri 1;
- 2 yumurta (bir yumurta sarısı üzerine) 1;
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 2,5-3 su bardağı un 1.
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Tatlımız için öncelikle tencereye su ve şekeri ekleyip şerbetini hazırlayalım, kaynama noktasına gelince 5-6 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım 1.
- Bir kapta un hariç geri kalan malzemelerin hepsini ekleyip güzelce yoğuralım, kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayalım 1.
- Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp cevizleri üzerlerine bastırarak yerleştirelim 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşip hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim 1.
- Tatlılarımız piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince soğuyan şerbetimizi tatlıların üzerine dökelim ve 2-3 saat şerbetini çekmesi için bekletelim 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: