Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çelik sahanların sağlıklı olmasının bazı nedenleri:
- Dayanıklılık ve uzun ömür: Paslanmaz çelikten üretilir ve uzun yıllar kullanılabilir 14.
- Kolay temizlik: Pürüzsüz yüzeyi sayesinde temizliği kolaydır 14.
- Isı dağılımı: Isıyı eşit şekilde dağıtarak yiyeceklerin her tarafının aynı oranda pişmesini sağlar 3.
- Kimyasal kaplama eksikliği: Bazı diğer tencere türlerinde bulunan kimyasal kaplamalar çelik sahanlarda kullanılmaz 1.
Ancak, yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında çelik sahanın kimyasal bileşenleri serbest bırakabilir ve bu maddeler sağlık açısından zararlı olabilir 1. Ayrıca, bazı çelik sahaların iç yüzeyinde bulunan kaplamalar da sağlık riski oluşturabilir 1.
Herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmamak için çelik sahanın kullanım kılavuzuna dikkat edilmeli, doğru şekilde temizlenip saklanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: