Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çay, çeşitli bitkilerin yapraklarının, çiçeklerinin, köklerinin, gövdelerinin, kabuklarının, tohumlarının kaynatılması veya haşlanmasıyla elde edilen bir içecek türüdür 1.
Çay içeriğinde bulunan bazı bileşenler:
- Flavonoidler 2. Sebze, meyve, kırmızı şarap ve bitter çikolatada da bulunan flavonoidler, kalp hastalığı risk faktörlerini azaltabilir 2.
- Polifenoller 23. İyi bakterilerin büyümesini teşvik ederken, kötü bakterilerin büyümesini engelleyerek bağırsak sağlığını iyileştirir 2.
- Theanine 15. Çaydaki kafein ile dengeli bir şekilde bulunan bu madde, doğal bir yatıştırıcı olup tansiyonu dengeler 1.
- Mineraller 13. Çay, potasyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller içerir ve kemik sağlığına faydalıdır 13.
- Antioksidanlar 34. Serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir 34.
Çay, genellikle karbonhidrat, protein ve yağ içermez 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: