Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çay, 5 şartla içilir:
- Demleme Süresi: Çayın ideal tüketim süresi 30 dakika ile 2 saat arasındadır 1. Uzun süre bekletilen çay, lezzetini ve sağlık faydalarını kaybeder 12.
- Su Sıcaklığı: Çayın aromasını ve rengini korumak için suyun sıcaklığı 85-90°C olmalıdır 13.
- Çay Yapraklarının Kalitesi: Doğal yöntemlerle işlenmiş, katkı maddesi içermeyen ve taze çay yaprakları kullanılmalıdır 13.
- Saklama Koşulları: Çay, hava ile temasını minimumda tutacak şekilde, ağzı sıkıca kapalı kaplarda saklanmalıdır 1.
- Kafein Miktarı: Aşırı kafein tüketimi uykusuzluk, çarpıntı ve huzursuzluk gibi sorunlara yol açabilir 24. Günlük kafein alımı 400 miligramı geçmemelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: