Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çatal ve bıçak kullanımı sofra düzenine göre şu şekilde olmalıdır:
- Ana Yemek: Ana yemek çatalı tabağın soluna, ana yemek bıçağı ise tabağın sağına yerleştirilir, keskin kısmı tabağa dönük olmalıdır 14.
- Başlangıç Yemeği: Eğer başlangıç yemeği için ayrı bir çatal ve bıçak varsa, bunlar ana yemek çatal ve bıçağından daha dışta yer alır 1.
- Tatlı: Tatlı çatalı ve bıçağı, ana yemek tabağının üst kısmında, sapları sağa bakacak şekilde yerleştirilir 14.
- Salata: Salata çatalı ana yemek çatalının soluna, salata bıçağı ise yemek bıçağının dışında sağ tarafta durur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: