Çarkıfelek meyvesi şu şekillerde tüketilebilir: Doğrudan kaşıkla tüketim: Meyve ortadan ikiye kesilerek içindeki jelatinimsi yapı kaşıkla çıkarılabilir ve bu şekilde tüketilebilir. Meyve suları ve smoothieler: Çarkıfelek meyvesi, meyve suları ve smoothielerde kullanılarak tropikal bir lezzet katar. Tatlılar ve salatalar: Meyvenin çekirdekli iç kısmı, tatlıların üzerine sos olarak veya meyve salatalarında eklenebilir. Dondurma, mousse ve cheesecake: Bu tür tatlıların yapımında kullanılabilir. Reçel ve marmelat: Ekşi tadı, tatlı reçellere derinlik katar. Çarkıfelek meyvesi genellikle güvenli kabul edilse de, olgunlaşmamış meyvelerde siyanür zehirlenmesi riski bulunduğundan, sadece olgunlaşmış meyveler tüketilmelidir.