Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cağ kebabının özellikleri şunlardır:
- Malzeme: Cağ kebabı, oğlak veya kuzu etinden yapılır 12.
- Pişirme Yöntemi: Et, önceden terbiye edilerek yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilir 12.
- Servis Şekli: Cağ (veya bico) adı verilen şişler kullanılarak servis edilir 12.
- Baharatlar: Hazırlanan et, soğan, reyhan, tuz ve karabiber gibi baharatlarla yoğrulur 12.
- Lezzet: Etin uzun süre dinlendirilmesi ve özel pişirme tekniği sayesinde sulu, yumuşak ve çıtır bir lezzet elde edilir 3.
- Garnitürler: Kebap, yanında soğan, domates, sivri biber ve tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edilir 12.
Cağ kebabı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Erzurum Oltu Cağ Kebabı" olarak tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: