• Buradasın

    Çankırı pıhtı yemeği nerenin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çankırı pıhtı yemeği, Çankırı yöresine aittir 24.
    Ayrıca, 2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan incelemelerin tamamlanmasıyla Çankırı pıhtı yemeği, coğrafi işaretli ürünler listesine dahil edilmiştir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çankırı kahvaltılık ne meşhur?

    Çankırı'da kahvaltı için meşhur olan bazı lezzetler şunlardır: 1. Mıkla: Yumurta, irmik ve yoğurt ile yapılan, tatlı veya tuzlu olarak hazırlanabilen bir kahvaltılık. 2. Kül Çöreği: Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, cevizli veya kıymalı hamur işi. 3. Çizlembaç: Un, su ve maya ile yapılan pratik ve lezzetli bir kahvaltılık. 4. İnce Ekmek Muskası: Tereyağı sürülmüş incecik hamurun içine peynir, patates veya kıymalı harç eklenerek yapılan bir börek.

    Çankırı ilinin en meşhur yemeği nedir?

    Çankırı ilinin en meşhur yemeği, coğrafi işaret tescili almış olan Sarımsaklı Et'tir. Diğer meşhur yemekler arasında ise Yaren Güveci, İnce Ekmek Muskası, Tatar Hamuru Çorbası, Cimcik Hamuru Çorbası, Zeytinyağlı Pırasa Dolması, Tavuk Etli Kuru Bamya ve Yazma Çöreği sayılabilir.

    Çankırı Pıhtısı nasıl yapılır?

    Çankırı Pıhtısı yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg un; su; tuz; üzeri için şeker, pekmez (tercihe bağlı) ve ceviz. Yapılışı: 1. Tencereye suyu koyup kaynatın ve tuzunu ekleyin. 2. Yavaş yavaş unu ilave ederek pişirmeye başlayın. 3. Birkaç taşım kaynattıktan sonra unun kokusu çıkmaya başlayacaktır, ocaktan alın. 4. Mikserle çırparak muhallebi kıvamına getirin. 5. Bir yemek kaşığı ile ıslatarak kaşığı kaşık tepsiye dizin. 6. Sıcağı ile üzerine şeker dökün. 7. Tereyağını eritip üzerine dökün. 8. Cevizini de ekleyip servis yapabilirsiniz. Kurşunlu yöresinde bu tatlı yapılırken suda önce mısır unu veya yarma pişirilir, ardından un ilave edilir.