Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çankırı Pıhtısı yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Tencereye suyu koyup kaynatın ve tuzunu ekleyin 1.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek pişirmeye başlayın 1. Topaklanmaması için unu yavaş yavaş ekleyin 1.
- Birkaç taşım kaynattıktan sonra unun kokusu çıkmaya başlayacaktır, ocaktan alın 1.
- Mikserle çırparak muhallebi kıvamına getirin 1.
- Bir yemek kaşığı ile ıslatarak kaşığı kaşık tepsiye dizin 1.
- Sıcağı ile üzerine şeker dökün 1.
- Tereyağını eritip üzerine dökün 1.
- Cevizini de ekleyip servis yapabilirsiniz 1.
Kurşunlu yöresinde bu tatlı yapılırken suda önce mısır unu veya yarma pişirilir, ardından un ilave edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: