Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Camda sütün bozulmasının nedeni, sütün doğal olarak çabuk bozulabilen bir gıda olması ve doğru koşullarda saklanmamasıdır 14.
Sütün bozulduğunu gösteren bazı işaretler şunlardır:
- Koku: Ekşi ve kötü bir koku yayması 2.
- Kıvam: Yoğun, yapışkan ve topaklı bir kıvam alması 2.
- Kaynama: Kaynatıldığında dibe çökmesi ve pütürlü hale gelmesi 2.
- Renk: Beyaz rengin yerini sarımsı bir tona bırakması 2.
Sütün bozulmaması için:
- Buzdolabında saklama: Süt, 0°C ile 4°C arasında buzdolabında saklanmalıdır 23.
- Kap seçimi: Cam şişeler, plastik veya karton kaplara göre sütün daha uzun süre taze kalmasını sağlar 35.
- Doğru ısıtma: Süt, çaydanlık veya metal kaplarda değil, tencerede ısıtılmalıdır 2.
- Hava ile temas: Sütün hava ile teması önlenmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: