Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çakallı menemeni, diğer menemen çeşitlerinden birkaç önemli farkla ayrılır:
- Malzemeler: Çakallı menemeni, domates, yeşil biber ve yumurtanın yanı sıra sucuk, pastırma veya peynir gibi ek malzemelerle yapılır 1.
- Pişirme Tekniği: Domatesler ve biberler karamelize edilip lezzetini saldıktan sonra yumurtalar eklenir ve menemen sürekli karıştırılarak pişirilir 1. Bu, yumurtaların kremamsı bir kıvama gelmesini sağlar 1.
- Domates Kullanımı: Kullanılan domatesler çekirdekleri alınmış, taze ve sulu olmalıdır 1.
- Tereyağı Kullanımı: Çakallı menemeni yapımında organik tereyağı kullanılır 2.
- Yumurta Sarısı: Yumurtaların sadece sarıları kullanılır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: