Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çakallı menemeninin püf noktaları şunlardır:
- Domateslerin hazırlanması: Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır 13.
- Domateslerin pişirilmesi: Domatesler, suyunu tamamen çekene kadar pişirilir ve ezilir 134.
- Yumurta kullanımı: Sadece yumurta sarısı kullanılır, yumurtalar karıştırılmaz 145.
- Bol kaşar peyniri: Bol miktarda kaşar peyniri eklenir 1.
- Kaliteli malzemeler: Tereyağı, sıvı yağ, yeşil biber ve domates gibi malzemelerin kalitesi önemlidir 25.
- Pişirme sıcaklığı: Menemen, yüksek ısıda pişirilerek malzemelerin lezzeti ortaya çıkarılır 5.
- Pişirme süresi: Kısık ateşte, ortalama 15-20 dakika pişirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: