Buradasın
Çağla tursusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çağla turşusu yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gr çağla 12;
- 2 tatlı kaşığı tuz 12;
- 2 çay kaşığı şeker 12;
- 1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi 12;
- 2 diş sarımsak 12.
Yapılışı:
- Çağlaları yıkayıp baş taraflarını hafifçe kesin ve kavanoza doldurun 12.
- Sarımsakları ikiye bölüp çağlaların aralarına atın 12.
- Üzerine şeker, tuz ve sirkeyi koyun 12.
- En son çağlaların üstünü, kaynar suyla kavanozun ağzında boşluk kalmayacak şekilde doldurun 12.
- Kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin 12.
- Suyu soğuduğu zaman tekrar çevirip güneş görmeyen bir yerde 15 gün kadar bekletin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: