Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çağla turşusu yapmak için gerekli malzemeler:
- 750 gram çağla 1;
- 8-10 diş sarımsak 1;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi 1;
- 1 çay bardağı limon suyu 1;
- 3 yemek kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı şeker 1;
- Kaynar su 1.
Yapılışı:
- Çağlaları yıkayıp saplarını ayıklayın 13.
- Kavanozun dibine sarımsakların yarısını yerleştirin 1.
- Bıçakla hafifçe yaraladığınız çağlaları kavanoza, yarısını dolduracak şekilde yerleştirin 1.
- Kalan sarımsakları ekleyip kalan çağlaları da kavanoza yerleştirin 1.
- Tuz ve şekeri ekleyin 1.
- Sirkeyi ve limon suyunu gezdirin 1.
- Boşluk kalmayacak şekilde kaynar su ekleyin ve kavanozu sıkıca kapatın 1.
- Kavanozu ters çevirip soğuyana kadar bekletin, ardından güneş görmeyen bir yerde 20-25 gün bekletin 1.
- Turşu açıldıktan sonra tazeliğini koruması için buzdolabına alın 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: