Çağla turşusu yapımı için gerekli malzemeler: 500 gr çağla; 2 tatlı kaşığı tuz; 2 çay kaşığı şeker; 1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi; 2 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Çağlaları yıkayıp baş taraflarını hafifçe kesin ve kavanoza doldurun. 2. Sarımsakları ikiye bölüp çağlaların aralarına atın. 3. Üzerine şeker, tuz ve sirkeyi koyun. 4. En son çağlaların üstünü, kaynar suyla kavanozun ağzında boşluk kalmayacak şekilde doldurun. 5. Kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin. 6. Suyu soğuduğu zaman tekrar çevirip güneş görmeyen bir yerde 15 gün kadar bekletin. Turşu açıldıktan sonra buzdolabında bekletilirse, çabukça tadı değişmez.