Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cafe de Paris soslu tavuk yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 25
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2
- 2 diş sarımsak 25
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik 2
- 0,5 çay kaşığı kimyon 2
- 1 bıçak ucu karabiber 2
- 1 kutu krema 2
- 1 tutam dereotu 25
- 1 tatlı kaşığı köri 25
- 1 tatlı kaşığı (5g'lık) zerdeçal tozu 2
- 1 tatlı kaşığı (5g'lık) hardal 2
- 50 gram parmesan peyniri 2
- 1 çorba kaşığı tereyağı 2
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın 2.
- Bir kapta zeytinyağı, 2 diş rendelenmiş sarımsak, elma sirkesi, kekik, karabiber ve kimyonu karıştırın ve tavuk göğsü ile iyice harmanlayın 2. Marine olması için 2 saat boyunca buzdolabında bekletin 2.
- Sürenin sonunda tavuğu tavaya alın ve sık sık sallayarak pişirin 2. Piştiğinde kenara alın 2.
- Tereyağını tavada eritin ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı ekleyerek kavurun 2.
- Ardından krema, hardal, zerdeçal, parmesan peyniri ve köriyi ekleyin 2. Sos kıvam aldığında tavukları ekleyin 2.
- Tavada iyice harmanladıktan sonra Cafe de Paris sosunuz hazır, afiyetle yiyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: