Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Büfe çeşitleri genel olarak şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Yiyecek Türüne Göre:
- Soğuk Büfe: Salata, soğuk et ve zeytinyağlılar gibi soğuk yiyeceklerin sunulduğu büfedir 13.
- Sıcak Büfe: Sıcak yemeklerin servis edildiği büfedir, et ve balık gibi ana yemekler bu bölümde yer alır 13.
- Tatlı ve Meyve Büfesi: Her türlü tatlı, pasta ve meyvenin sunulduğu büfedir 14.
- İçecek Büfesi: Her türlü içeceğin konduğu ve servis edildiği büfedir 1.
- Ögün Durumuna Göre:
- Kahvaltı Büfesi: Kahvaltıda yenen yiyeceklerin sergilendiği ve servisinin yapıldığı büfedir 14.
- Brunch Büfesi: Kahvaltı ve öğle yemeğinin birleşimi olan, genellikle geç saatlerde tercih edilen büfedir 4.
- Beş Çayı Büfesi: Tatlı ve tuzlu pasta, kurabiye, sandöviç, pizza gibi yiyeceklerin sunulduğu büfedir 4.
- Satış Tekniğine Göre:
- Smörgasbord Büfe: İsveç büfesi olarak da bilinir, deniz ürünleri, tereyağı, peynir çeşitleri gibi geniş bir yemek yelpazesi sunar 4.
- Gala Büfe: Gösterişli ve ev sahibinin şanını gösteren yiyeceklerle düzenlenen özel davet büfesidir 4.
- Konsomasyon Büfe: Yiyeceklerin küçük parçalar halinde sunulduğu ve her konuğun dilediği kadar aldığı büfedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: