Bozbaş yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg dana kuşbaşı et - 4 adet yufka - 3 su bardağı haşlanmış nohut - 3 su bardağı et suyu - 2 yemek kaşığı tereyağı - Karabiber - Tuz - Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı süzme yoğurt, pul biber, nane, maydanoz Yapılışı: 1. Nohutları akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayın. 2. Yufkayı elinizle parçalayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 3. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve kuşbaşı etleri ekleyerek kavurun. 4. Ardından et suyunu ekleyerek 20 dakika pişirin. 5. Yufkaların üzerine önce et suyunu, ardından et ve nohudu süzerek ekleyin. 6. Fırından çıkan yemeği yoğurt ve maydanozla süsleyin. 7. Bir tavada tereyağını eritip içine pul biber ve nane ilave edin.