• Buradasın

    Boz Baş yemeği nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming clay pot of **bozbaş** stew with tender lamb and chickpeas, placed on a rustic wooden table in a traditional **Iğdır** home, surrounded by warm golden light and a backdrop of rolling green pastures.
    Bozbaş yemeği, Iğdır yöresine ait meşhur bir yemektir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bozbaşın içine ne konur?

    Bozbaş yemeğinin içine konan malzemeler: 500 gram kemikli kuşbaşı et; 1 su bardağı nohut; 1 adet soğan; 3 adet patates; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı domates salçası; 2 çay kaşığı zerdeçal (sarıkök); 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı tuz. Ayrıca, bozbaş yapımında kuyruk yağı da kullanılabilir.

    Boz baş yemeği nasıl yapılır?

    Bozbaş yemeği yapmak için gerekli malzemeler: ½ kg kemikli kuşbaşı et; 1 su bardağı nohut; 1 soğan; 3 patates; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı salça; 2 çay kaşığı zerdeçal (sarıkök); 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Nohudu akşamdan sıcak su ile ıslatın. 2. Soğanı ince doğrayıp kavurun. 3. Sarıkök, pul biber ve salçayı ekleyip karıştırın. 4. İri kuşbaşı doğradığınız patatesleri ilave edin. 5. 45 dakika düdüklü tencerede pişirip yemeğe ilave edin. 6. Haşladığınız etin suyundan ekleyin. 7. Kaynamaya başladığı zaman altını kısın, hepsi birlikte yavaş yavaş kaynasın. Afiyet olsun. Bozbaş yemeğinin tarifi, Iğdır'ın yöresel bir yemeği olarak farklı kaynaklarda da yer almaktadır.