• Buradasın

    Boz Baş yemeği nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bozbaş yemeği, Iğdır yöresine ait meşhur bir yemektir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Boz baş yemeği nasıl yapılır?

    Bozbaş yemeği yapmak için gerekli malzemeler: ½ kg kemikli kuşbaşı et; 1 su bardağı nohut; 1 soğan; 3 patates; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı salça; 2 çay kaşığı zerdeçal (sarıkök); 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Nohudu akşamdan sıcak su ile ıslatın. 2. Soğanı ince doğrayıp kavurun. 3. Sarıkök, pul biber ve salçayı ekleyip karıştırın. 4. İri kuşbaşı doğradığınız patatesleri ilave edin. 5. 45 dakika düdüklü tencerede pişirip yemeğe ilave edin. 6. Haşladığınız etin suyundan ekleyin. 7. Kaynamaya başladığı zaman altını kısın, hepsi birlikte yavaş yavaş kaynasın. Afiyet olsun. Bozbaş yemeğinin tarifi, Iğdır'ın yöresel bir yemeği olarak farklı kaynaklarda da yer almaktadır.

    Bozbaşın içine ne konur?

    Bozbaşın içine konan malzemeler şunlardır: 500 gram kemikli kuşbaşı et; 1 su bardağı nohut; 1 adet soğan; 3 adet patates; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı domates salçası; 2 çay kaşığı zerdeçal (sarıkök); 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı tuz. Ayrıca, yemeğin daha lezzetli olması için karbonat ve şeker eklenerek nohutlar bir gece önceden ıslatılabilir.