Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozbaş yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- ½ kg kemikli kuşbaşı et 1;
- 1 su bardağı nohut 1;
- 1 soğan 1;
- 3 patates 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- 2 çay kaşığı zerdeçal (sarıkök) 12;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Nohudu akşamdan sıcak su ile ıslatın 12.
- Soğanı ince doğrayıp kavurun 1.
- Sarıkök, pul biber ve salçayı ekleyip karıştırın 1.
- İri kuşbaşı doğradığınız patatesleri ilave edin 1.
- 45 dakika düdüklü tencerede pişirip yemeğe ilave edin 1.
- Haşladığınız etin suyundan ekleyin 1.
- Kaynamaya başladığı zaman altını kısın, hepsi birlikte yavaş yavaş kaynasın 1.
Afiyet olsun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: