Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozbaş yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg dana kuşbaşı et 1
- 4 adet yufka 1
- 3 su bardağı haşlanmış nohut 1
- 3 su bardağı et suyu 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- Karabiber 1
- Tuz 1
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı süzme yoğurt, pul biber, nane, maydanoz 1
Yapılışı:
- Nohutları akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayın 1.
- Yufkayı elinizle parçalayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 1. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin 1.
- Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve kuşbaşı etleri ekleyerek kavurun 1. Etler yumuşadığında üzerine nohudu ekleyin 1. Karabiber ve tuz ilave edin 1.
- Ardından et suyunu ekleyerek 20 dakika pişirin 1.
- Yufkaların üzerine önce et suyunu, ardından et ve nohudu süzerek ekleyin 1. 180 derecelik fırında 20 dakika daha pişirin 1.
- Fırından çıkan yemeği yoğurt ve maydanozla süsleyin 1.
- Bir tavada tereyağını eritip içine pul biber ve nane ilave edin 1. Yemeğin üzerinde gezdirerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: