Buradasın
Boşnak sarmasinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Boşnak böreğinin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun açılması: Hamur, baklava yufkası inceliğinde, mümkün olduğunca ince açılmalıdır 124.
- Dinlendirme: Hamurun en az 15-20 dakika dinlendirilmesi, hamurun daha esnek olmasını sağlar 45.
- İç harcın hazırlanması: İç harç, böreğin hamurlaşmaması için fazla konulmamalıdır 4. Kıymalı harç çiğ olarak hazırlanmalı, patatesli harç önceden rendelenip suyu sıkılmalı, ıspanaklı harç ise doğrandıktan sonra hafifçe ovulmalıdır 4.
- Şekillendirme: Börekler çok sıkı sarılmalı, pişme sırasında hamurun hava alması için boşluk bırakılmalıdır 4.
- Pişirme: Fırın önceden 180°C'ye ısıtılmalı ve börek 35-40 dakika pişirilmelidir 45. Fırından çıktıktan sonra böreğin üzeri hafifçe su serpilerek nemli bir bezle örtülmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: