• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Boşnak sarmasinin püf noktası nedir?

    • YemekTarifleri
    • Sarma
    • TürkMutfağı
    • PişirmeTeknikleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish kitchen with a woman in a floral apron carefully rolling out thin dough on a wooden table, surrounded by bowls of minced meat filling and a tray of golden-brown Börek ready for baking.
    Boşnak böreğinin püf noktaları şunlardır:
    • Hamurun açılması: Hamur, baklava yufkası inceliğinde, mümkün olduğunca ince açılmalıdır 124.
    • Dinlendirme: Hamurun en az 15-20 dakika dinlendirilmesi, hamurun daha esnek olmasını sağlar 45.
    • İç harcın hazırlanması: İç harç, böreğin hamurlaşmaması için fazla konulmamalıdır 4. Kıymalı harç çiğ olarak hazırlanmalı, patatesli harç önceden rendelenip suyu sıkılmalı, ıspanaklı harç ise doğrandıktan sonra hafifçe ovulmalıdır 4.
    • Şekillendirme: Börekler çok sıkı sarılmalı, pişme sırasında hamurun hava alması için boşluk bırakılmalıdır 4.
    • Pişirme: Fırın önceden 180°C'ye ısıtılmalı ve börek 35-40 dakika pişirilmelidir 45. Fırından çıktıktan sonra böreğin üzeri hafifçe su serpilerek nemli bir bezle örtülmelidir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. milliyet.com.tr
        1
      2. nefistarifvesunumlar.com
        2
      3. dedovaprsuta.com
        3
      4. mynet.com
        4
      5. lezzet.com.tr
        5
    • Boşnak sarması için hangi üzüm yaprağı en iyisidir?

    • Sarma yaparken hangi pişirme yöntemi tercih edilmelidir?

    • Farklı bölgelerde Boşnak sarması nasıl yapılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Boşnak sarmasının içine hangi et konur?

    Boşnak sarmasının içine genellikle kuzu eti konur. Boşnak mutfağında et yemekleri genellikle dana ve kuzu etinden yapılır. Boşnak yemeklerinde kullanılan et türleri arasında suho meso (kurutulmuş dana eti), stelia (kurutulmuş koyun eti) ve jaretina (kurutulmuş keçi eti) gibi çeşitli isimler de bulunur. Ancak, Boşnak sarmasının içine hangi et türünün konulduğuna dair spesifik bir bilgi bulunmamaktadır.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Et
    • Sarma
    5 kaynak

    Boşnak sarması içinde ne var?

    Boşnak sarması içinde pirinç ve kıyma karışımı bulunur.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Et
    • Pilav
    5 kaynak

    Boşnak sarma hangi yöreye ait?

    Boşnak sarma, Boşnak mutfağına ait bir yemektir. Boşnak böreği olarak da bilinen bu lezzet, Balkanlar'ın zengin mutfak kültüründen gelmektedir ve özellikle Bosna-Hersek'te yaygın olarak yapılmaktadır. Boşnak böreği, ince yufkaların içine çeşitli malzemelerin (genellikle peynir, ıspanak veya patates) konularak rulo halinde sarılması yöntemiyle yapılır.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • BosnaHersek
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"imt50":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fbosnak-sarmasinin-puf-noktasi-nedir-1217459565%3Flr%3D213%26ncrnd%3D90686","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6326705861757173340","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757173347858348-13097188901796153835-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-238-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"imt5w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"imt51":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"imt5w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"imt52":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Boşnak böreğinin püf noktaları şunlardır:\n\n* **Hamurun açılması**: Hamur, baklava yufkası inceliğinde, mümkün olduğunca ince açılmalıdır [```1```](https://yemek.com/tarif/bosnak-boregi/)[```2```](https://www.yasemin.com/yemek/haber/2978317-en-kolay-bosnak-boregi-nasil-yapilir-bosnak-boreginin-puf-noktalari)[```4```](https://nagaputrika.com.tr/yazilar/bosnak-boregi-nedir-nasil-yapilir/).\n* **Dinlendirme**: Hamurun en az 15-20 dakika dinlendirilmesi, hamurun daha esnek olmasını sağlar [```4```](https://nagaputrika.com.tr/yazilar/bosnak-boregi-nedir-nasil-yapilir/)[```5```](https://yemek.haber7.com/yemek/haber/2383932-citir-citir-bosnak-boregi-tarifi-nasil-yapilir-puf-noktasi-neler).\n* **İç harcın hazırlanması**: İç harç, böreğin hamurlaşmaması için fazla konulmamalıdır [```4```](https://nagaputrika.com.tr/yazilar/bosnak-boregi-nedir-nasil-yapilir/). Kıymalı harç çiğ olarak hazırlanmalı, patatesli harç önceden rendelenip suyu sıkılmalı, ıspanaklı harç ise doğrandıktan sonra hafifçe ovulmalıdır [```4```](https://nagaputrika.com.tr/yazilar/bosnak-boregi-nedir-nasil-yapilir/).\n* **Şekillendirme**: Börekler çok sıkı sarılmalı, pişme sırasında hamurun hava alması için boşluk bırakılmalıdır [```4```](https://nagaputrika.com.tr/yazilar/bosnak-boregi-nedir-nasil-yapilir/).\n* **Pişirme**: Fırın önceden 180°C'ye ısıtılmalı ve börek 35-40 dakika pişirilmelidir [```4```](https://nagaputrika.com.tr/yazilar/bosnak-boregi-nedir-nasil-yapilir/)[```5```](https://yemek.haber7.com/yemek/haber/2383932-citir-citir-bosnak-boregi-tarifi-nasil-yapilir-puf-noktasi-neler). Fırından çıktıktan sonra böreğin üzeri hafifçe su serpilerek nemli bir bezle örtülmelidir [```4```](https://nagaputrika.com.tr/yazilar/bosnak-boregi-nedir-nasil-yapilir/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.milliyet.com.tr/galeri/kalem-gibi-yaprak-sarmanin-puf-noktasi-incecik-oluyor-asla-dagilmiyor-7342237","title":"Milliyet: Kalem Gibi Yaprak Sarmanın Püf Noktası! İncecik...","shownUrl":"https://www.milliyet.com.tr/galeri/kalem-gibi-yaprak-sarmanin-puf-noktasi-incecik-oluyor-asla-dagilmiyor-7342237","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.nefistarifvesunumlar.com/puf-noktalariyla-bosnak-boregi-tarifi/","title":"Püf Noktalarıyla Boşnak Böreği Tarifi - Nefis Tarif ve Sunumlar","shownUrl":"https://www.nefistarifvesunumlar.com/puf-noktalariyla-bosnak-boregi-tarifi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.dedovaprsuta.com/blog/icerik/bosnak-mutfagi","title":"Boşnak Mutfağı Lezzet Haritası | Tarihçesinden Meşhur...","shownUrl":"https://www.dedovaprsuta.com/blog/icerik/bosnak-mutfagi","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.mynet.com/ramazan-bayrami-oncesi-ustasindan-bosnak-boreginin-puf-noktasi-1185369-myyemek","title":"Ramazan Bayramı Öncesi Ustasından Boşnak Böreğinin Püf...","shownUrl":"https://www.mynet.com/ramazan-bayrami-oncesi-ustasindan-bosnak-boreginin-puf-noktasi-1185369-myyemek","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/bosnak-boregi-592956","title":"Boşnak Böreği Tarifi: Boşnak Böreği Nasıl Yapılır? | Lezzet","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/bosnak-boregi-592956","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Boşnak sarmasinin püf noktası nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/sarma","text":"Sarma"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"PişirmeTeknikleri"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Boşnak sarması için hangi üzüm yaprağı en iyisidir?","url":"/search?text=Bo%C5%9Fnak+sarmas%C4%B1+i%C3%A7in+en+iyi+%C3%BCz%C3%BCm+yapra%C4%9F%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Sarma yaparken hangi pişirme yöntemi tercih edilmelidir?","url":"/search?text=Sarma+pi%C5%9Firme+y%C3%B6ntemleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Farklı bölgelerde Boşnak sarması nasıl yapılır?","url":"/search?text=Bo%C5%9Fnak+sarmas%C4%B1+%C3%A7e%C5%9Fitleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Bo%C5%9Fnak+sarmasinin+p%C3%BCf+noktas%C4%B1+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish kitchen with a woman in a floral apron carefully rolling out thin dough on a wooden table, surrounded by bowls of minced meat filling and a tray of golden-brown Börek ready for baking.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-cL6NBr7sjLGQyAeLH93L/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6326705861757173340","reqid":"1757173347858348-13097188901796153835-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-238-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757173347858348-13097188901796153835-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-238-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"imt5w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"imt53":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bosnahersek.ba/bosnak-boreginin-sirri-sac-tepside-ve-kozun-icinde-pismesi-2/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dedovaprsuta.com/blog/icerik/bosnak-mutfagi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/sarma-icine-ne-konur-etli?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://naturalelektrik.com.tr/sarmanin-icine-neler-konur/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nagaputrika.com.tr/yazilar/bosnak-boregi-nedir-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"header":"Boşnak sarmasının içine hangi et konur?","teaser":"Boşnak sarmasının içine genellikle kuzu eti konur. Boşnak mutfağında et yemekleri genellikle dana ve kuzu etinden yapılır. Boşnak yemeklerinde kullanılan et türleri arasında suho meso (kurutulmuş dana eti), stelia (kurutulmuş koyun eti) ve jaretina (kurutulmuş keçi eti) gibi çeşitli isimler de bulunur. Ancak, Boşnak sarmasının içine hangi et türünün konulduğuna dair spesifik bir bilgi bulunmamaktadır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/bosnak-sarmasinin-icine-hangi-et-konur-1522660070","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"},{"href":"/yacevap/t/sarma","text":"Sarma"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dedovaprsuta.com/blog/icerik/bosnak-mutfagi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bosnahersek.ba/bosnak-boreginin-sirri-sac-tepside-ve-kozun-icinde-pismesi-2/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bosnakhaber.com/bosnak-mutfagindan-biber-sarmasi-malzemeleri-ve-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.trakyagezi.com/bosnak-boregi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.zambakbosnakborekcisi.com/tr/visneli-yaprak-sarma-fhhm--u?size=16&stub=1"],"header":"Boşnak sarması içinde ne var?","teaser":"Boşnak sarması içinde pirinç ve kıyma karışımı bulunur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/bosnak-sarmasi-icinde-ne-var-2191363432","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bahi.com.tr/bosnak-boreginin-malzemeleri-nelerdir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dumu.com.tr/sac-boregi-hangi-yoreye-ait/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://viffel.com.tr/carsaf-boregi-hangi-yoreye-aittir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.neneredeyenir.com.tr/en-iyi-bosnak-boregi-nerede-yenir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Sarma?size=16&stub=1"],"header":"Boşnak sarma hangi yöreye ait?","teaser":"Boşnak sarma, Boşnak mutfağına ait bir yemektir. Boşnak böreği olarak da bilinen bu lezzet, Balkanlar'ın zengin mutfak kültüründen gelmektedir ve özellikle Bosna-Hersek'te yaygın olarak yapılmaktadır. Boşnak böreği, ince yufkaların içine çeşitli malzemelerin (genellikle peynir, ıspanak veya patates) konularak rulo halinde sarılması yöntemiyle yapılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/bosnak-sarma-hangi-yoreye-ait-51467448","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/bosnahersek","text":"BosnaHersek"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"imt5w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"imt54":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"imt5w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"imt55":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"imt5w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}