• Buradasın

    Boş yok Coca-Cola nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Boş yok" kampanyası kapsamında Coca-Cola yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Coca-Cola'nın genel üretim süreci şu şekildedir:
    1. Ham madde temini 4. Tüm malzemeler, Coca-Cola tarafından denetlenen ve onaylanan tedarikçilerden temin edilir 4.
    2. Su ve şeker karışımı 4. Su ile şeker karıştırılıp eritildikten sonra filtrelerden geçirilir ve pastörize edilir 4.
    3. Şeker şurubu üretimi 4. Bu karışım yeniden filtrelerden geçirilip soğutulduğunda şeker şurubu elde edilir 4.
    4. Konsantre ve şeker şurubu karışımı 4. Coca-Cola konsantresi ve şeker şurubu tanklara alınıp, filtre edilmiş su eklenerek final şurubu oluşturulur 4.
    5. Son dokunuşlar 4. Özel makinelerle final şurubuna su ve karbondioksit eklenerek doluma hazır hale getirilir 4.
    6. Doldurma ve paketleme 4. Yüksek kalite standartlarında, el değmeden hazırlanan hijyenik ambalajlara dolum yapılır 4.
    Coca-Cola'nın tam formülü gizli tutulmaktadır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Coca-Cola neden gazlanır?

    Coca-Cola, karbondioksit gazı eklenerek gazlanır çünkü bu, içeceğe kabarcıklı ve ferahlatıcı bir etki kazandırır.

    Coca-Cola'yı ilk kim buldu?

    Coca-Cola'nın mucidi, 1886 yılında ilk formülünü yaratan John S. Pemberton'dur. Atlanta, Georgia'da yaşayan bir eczacı olan Pemberton, üç ayaklı pirinç bir çaydanlıkta yaptığı, karamel renkli ve hoş kokulu şurubu ilk kez 8 Mayıs 1886'da Jacobs' eczanesinde ikram etmiştir.

    Coca-Cola'nın orijinal tarifi nedir?

    Coca-Cola'nın orijinal tarifi, şirketin ticari sırrı olarak özenle korunmaktadır ve sadece birkaç çalışan tarafından bilinmektedir. Yayınlanan türleriyle Coca-Cola'nın içeriği: su; şeker veya fruktoz-glikoz şurubu; karbondioksit; renklendirici olarak karamel; asitliği düzenleyici olarak fosforik asit; doğal aroma vericiler; kafein. Bazı kaynaklarda yer alan, eczacı John Reed'e ait olduğu söylenen tarif: 30 pound (14 kg) şeker; 2 gal (7,6 l) su; 1 kuart (950 ml) misket limonu suyu; 4 ons (110 g) kafein sitrat; 2 ons (57 g) sitrik asit; 1 ons (30 ml) vanilya yağı; 3/4 ons (22,18 ml) akışkan kola cevizi yağı; 3/4 ons (22,18 ml) akışkan koka ağacı yağı. Atlanta Journal-Constitution gazetesinin 8 Şubat 1979 tarihli nüshasında yayımlanan ve John Pemberton'ın bir arkadaşının ailesince saklanan, merhem ve ilaç formüllerinin yer aldığı deri ciltli tarif kitabında yazıldığı iddia edilen tarif: 1 ons (28 g) kafein sitrat; 1 ons (30 ml) vanilya yağı; 4 ons (118,3 ml) kokain tozu; 3 ons (85 g) sitrik asit; 1 kuart (946 ml) misket limonu suyu; 30 pound (14 kg) şeker; 2,5 gal (9,5 l) su; yeterli karamel; 2,5 ons (71 g) "özel tatlandırıcı" (Karışım 7X).