Borana tarifi iki farklı şekilde yapılabilir: Karabük usulü ve Antalya usulü. Karabük usulü borana tarifi: 1. Malzemeler: 3 adet yumurta, 250 gram süzme yoğurt, 3 diş sarımsak, tereyağı, kırmızı toz biber. 2. Yapılışı: 1. Tereyağını tavada eritin. 2. Yumurtaları ekleyip karıştırarak pişirin. 3. Süzme yoğurdu ilave edip pişirmeye devam edin. 4. İnce ince doğradığınız sarımsakları da ekleyin. 5. Pişince servis tabağına alın. 6. Tereyağını kızdırıp kırmızı biberi içinde çevirin, yağı da yumurtanın üzerine döküp servis edin. Antalya usulü borana tarifi: 1. Malzemeler: 3 adet patates, 3 adet yumurta, 2 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı kızartma yağı. 2. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayınız ve yaklaşık 1 santimetreküp boyutunda doğrayınız. 2. Tuzlayıp süzgüye koyunuz. 3. Tavaya kızartma yağını koyup orta ateşte kızdırınız. 4. Patatesleri kızgın yağda alt üst ederek parti parti kızartınız. 5. Kızaranları yağ emici kağıt üzerine çıkartınız ve fazla yağlarını alınız. 6. Kızarmış patatesleri servis tabağına çıkartınız. 7. Yoğurdu, zeytinyağını, ezilmiş sarımsak dişlerini az tuz ile çırpınız. 8. Patateslerin üzerine gezdiriniz. 9. Yumurtaları bir başka tencereye koyup 4–5 cm seviyesinde su kaynattıktan sonra, yumurtaların üstü beyazlayınca kevgirle sudan alınız. 10. Servis tabağındaki patates ve yoğurtların üzerine yumurtaları çıkartınız ve üzerlerine az tuz serpiniz. 11. Son olarak, yumurtaların üzerine kırmızı pul biberli, kızdırılmış tereyağını gezdiriniz.