Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borana tarifi iki farklı şekilde yapılabilir: Karabük usulü ve Antalya usulü.
Karabük usulü borana tarifi:
- Malzemeler: 3 adet yumurta, 250 gram süzme yoğurt, 3 diş sarımsak, tereyağı, kırmızı toz biber 1.
- Yapılışı:
- Tereyağını tavada eritin 1.
- Yumurtaları ekleyip karıştırarak pişirin 1.
- Süzme yoğurdu ilave edip pişirmeye devam edin 1.
- İnce ince doğradığınız sarımsakları da ekleyin 1.
- Pişince servis tabağına alın 1.
- Tereyağını kızdırıp kırmızı biberi içinde çevirin, yağı da yumurtanın üzerine döküp servis edin 1.
Antalya usulü borana tarifi:
- Malzemeler: 3 adet patates, 3 adet yumurta, 2 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı kızartma yağı 23.
- Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyup yıkayınız ve yaklaşık 1 santimetreküp boyutunda doğrayınız 23.
- Tuzlayıp süzgüye koyunuz 2.
- Tavaya kızartma yağını koyup orta ateşte kızdırınız 23.
- Patatesleri kızgın yağda alt üst ederek parti parti kızartınız 23.
- Kızaranları yağ emici kağıt üzerine çıkartınız ve fazla yağlarını alınız 2.
- Kızarmış patatesleri servis tabağına çıkartınız 2.
- Yoğurdu, zeytinyağını, ezilmiş sarımsak dişlerini az tuz ile çırpınız 23.
- Patateslerin üzerine gezdiriniz 23.
- Yumurtaları bir başka tencereye koyup 4–5 cm seviyesinde su kaynattıktan sonra, yumurtaların üstü beyazlayınca kevgirle sudan alınız 23.
- Servis tabağındaki patates ve yoğurtların üzerine yumurtaları çıkartınız ve üzerlerine az tuz serpiniz 23.
- Son olarak, yumurtaların üzerine kırmızı pul biberli, kızdırılmış tereyağını gezdiriniz 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: