Buradasın
Bitter ve konfiserli çikolata nasıl eritilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Benmari usulü ile eritme:
- Ufak bir tencereye su koyun ve ısıtın 13.
- Isıya dayanıklı camdan yapılmış bir kabı tencerenin üzerine yerleştirin 3.
- Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kabın içine koyun 3.
- Çikolatanın yavaşça erimesini bekleyin, karıştırarak erimeyi hızlandırabilirsiniz 3.
Mikrodalga ile eritme:
- Doğranmış çikolatayı mikrodalgaya dayanıklı camdan yapılmış bir kaba yerleştirin 3.
- 20-40 saniye aralıklarla çikolatayı ısıtın 3.
- Her mola sonrasında iyice eriyene dek karıştırın 3.
Çikolatayı eritirken, kullanılan tüm malzemelerin ve ellerin kuru olması ve direkt ateş üzerinde eritilmemesi gerekir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: