Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bitlis fındığının meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Lezzeti: Kabuklu olarak tüketildiğinde, ince bir kabuğa sahip olan Bitlis fındığının içi oldukça tatlı ve kremsi bir dokuya sahiptir 3.
- Sağlık faydaları: Kalp sağlığı için önemli olan doymamış yağ asitleri, protein, lif ve antioksidanlar açısından zengindir 34.
- Sürdürülebilirlik: Doğaya zarar vermeden yetiştirilip toplanabilir 3.
- Tarihî önem: Urartular döneminden beri bu topraklarda yetişmektedir 3.
- İhracat: Osmanlı döneminde İstanbul'a kadar ihraç edilmiş ve saray mutfağında yer almıştır 3.
- Yüksek talep: Türkiye'deki fındıkların %5'ini karşılar ve uluslararası piyasada da tercih edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: