• Buradasın

    Bitbit çorbası hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming bowl of **Bıt Bıt çorbası** with golden-brown dough flakes floating in a rich broth, garnished with melted butter and red pepper flakes, set on a rustic wooden table in a cozy Eskişehir home.
    Bıt bıt çorbası, Eskişehir yöresine aittir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bit bit çorbası nasıl yapılır?

    Bıt Bıt Çorbası Tarifi: Malzemeler: 250 gr kıyma; 1 su bardağı ince bulgur; 1 su bardağı haşlanmış nohut; 1 adet kuru soğan; 1 adet yumurta; 2 yemek kaşığı un; 1 çay kaşığı karabiber; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 4,5 su bardağı su; Tuz. Terbiyesi İçin: 1 su bardağı yoğurt; 1 adet yumurta sarısı. Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 tatlı kaşığı kuru nane. Yapılışı: 1. Kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, ince bulgur, karabiber ve tuzu bir kapta yoğurun. 2. Nohuttan biraz büyük parçalar alıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın. 3. Kızartma tavasında az sıvı yağda köfteleri kızartın. 4. Derin bir tencerede sıvı yağ ve unu kavurun, 4,5 su bardağı su ekleyip kaynatın. 5. Kaynayan suya nohut ve köfteleri ekleyin, 3-5 dakika kaynatın. 6. Yoğurt ve yumurta sarısını çırpın, çorbanın suyundan ekleyip ılıtın ve çorbaya ekleyin. 7. Salça ve naneyi tereyağında kavurup çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun.