Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Billur (koç yumurtası) pişirmek için birkaç yöntem:
- Izgara veya mangal: Billurlar zarları soyulup yıkandıktan ve kurulandıktan sonra ince dilimler halinde kesilerek kekik, pul biber ve zeytinyağıyla marine edilip ızgarada veya mangalda pişirilir 15.
- Tava: Küp küp doğranan billurlar tereyağında, renkleri açık kahverengiye dönecek şekilde sotelenir 15. Bunun üzerine kekik, pul biber ve karabiber eklenebilir 15.
- Güveç: Domates, soğan, biber, sarımsak, zeytinyağı ve kekik ilavesiyle küp şeklinde doğranan billurlar güveç kabında fırında veya ocakta pişirilir 15.
Billur, kolesterol açısından masum olmayan bir yiyecek sınıfına girdiği için, özellikle ileri yaşta olanlar ve kalp-damar sorunu yaşayanların dikkatli tüketmesi gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: