Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Billur eti (koç yumurtası) pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hazırlık: Billurları yıkayıp doğrayın ve dışındaki zarı çıkartmayı unutmayın 15.
- Marine etme: Billurları kekik, pul biber, zeytinyağı ve karabiberle marine edin 35. Bu işlem, etin daha lezzetli olmasını sağlar.
- Pişirme yöntemleri:
- Tavada pişirme: Tereyağını bir tavada eritin, domatesi ekleyip karıştırarak pişirin. Ardından billurları ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın, hardal ilave edin ve domatesler suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Izgara: Billurları ince dilimler halinde kesip ızgarada pişirin 2.
- Güveç: Domates, soğan, biber, sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte küp şeklinde doğranan billurları güveç kabında fırında veya ocakta pişirin 2.
Billur, kolesterol açısından masum olmayan bir yiyecek olduğu için, dikkatli tüketilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: