• Buradasın

    Bıldırçın haşlama kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bıldırcın haşlama süresi 15-20 dakika arasında değişir 3.
    Bu süre, bıldırcının büyüklüğüne, tazeliğine ve kullanılan su miktarına göre farklılık gösterebilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bıldırçın eti tavada mı güzel olur fırında mı?

    Bıldırcın etinin tavada mı yoksa fırında mı daha iyi piştiği, kişisel tercihlere bağlıdır. Tavada bıldırcın eti, yüksek ateşte mühürleme işlemiyle dışı çıtır bir kabuk kazanırken içi sulu kalır. Fırında bıldırcın eti, her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar ve lezzetini korur. Bıldırcın eti, kısa sürede pişen bir yapıya sahip olduğu için fazla işlem görmeye gelmez. En yaygın pişirme yöntemlerinden biri olan ızgarada ise bıldırcın eti, yüksek ısıda kısa sürede çevrilerek pişirilir.

    Haşlama nasıl yapılır?

    Et haşlama tarifi: Malzemeler: 800 gram iri parça kuzu eti (kemikli ya da kemiksiz); 4 adet orta boy patates (iri doğranmış); 4 adet orta boy havuç (iri doğranmış); 2 adet kuru soğan (dörde bölünmüş); 5 su bardağı su; 1 adet taze sıkılmış limon suyu; 1 yemek kaşığı un; 2-3 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı tane karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 3 dal maydanoz (ince kıyılmış). Hazırlanışı: 1. Kuzu etini su ile birlikte geniş bir tencereye alın ve orta ateşte pişirin. 2. Tencere yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın. 3. Yumuşayana kadar pişen etlere doğranmış patatesleri ekleyin. 4. Diğer sebzeleri ve baharatları ilave edin. 5. Limon suyunu ekleyin, kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. 6. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. 7. Unu yemeğin kendi suyuyla açıp karıştırın ve tencereye ekleyin. 8. Etle birlikte pişen sebzeler yumuşayıp sos hafif bir kıvam aldığında pul biberi ekleyin ve maydanozu ilave edin. 9. Çorbayı sıcak şekilde, dilimlenmiş limonla servis edin. Püf noktaları: Haşlama için kullanılacak su, etin üzerini yaklaşık 2-3 parmak geçecek kadar olmalıdır. Tuz, haşlama işleminin sonuna yakın eklenmelidir. Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirilebilir.