• Buradasın

    Bıldırçın haşlama kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bıldırcın haşlama süresi yaklaşık 10-12 dakika olarak belirlenmiştir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Haşlama nasıl yapılır?

    Haşlama yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 3 adet incik veya 500 gr tavuk eti - 4 adet patates - 3 adet havuç - 4 su bardağı su - Tuz, karabiber - 2-3 dal dereotu, 2 diş sarımsak, yarım limon suyu (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. İncileri derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve pişirin. 2. Etler iyice piştikten sonra içine havuçları ve patatesleri ekleyin. 3. Tuz ve karabiberi ilave edip pişmeye bırakın. 4. En son iki diş sarımsak ve yarım limon suyunu ekleyin. 5. Meyane için unu su ile karıştırıp tencereye alın ve kaynatın, kıvam alınca altını kapatın. 6. Sıcak olarak servis edin ve üzerine dereotu serperek süsleyin. Tavuk haşlama tarifinde ise ek olarak tereyağını tencereye ekleyip kaynayana kadar harlı ateşte kaynattıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha haşlamanız önerilir.

    Bıldırçın eti tavada mı güzel olur fırında mı?

    Bıldırcın eti hem tavada hem de fırında güzel olabilir. Tavada pişirme yöntemi için bıldırcın eti temizlenip yıkandıktan sonra, az miktarda yağ ile tavada kavrularak pişirilebilir ve üzerine baharatlar eklenebilir. Fırında pişirme ise bıldırcın etinin en yaygın pişirme yöntemlerinden biridir.