Buradasın
Bıldırçın eti tavada mı güzel olur fırında mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bıldırcın eti hem tavada hem de fırında güzel olabilir.
Tavada pişirme yöntemi için bıldırcın eti temizlenip yıkandıktan sonra, az miktarda yağ ile tavada kavrularak pişirilebilir ve üzerine baharatlar eklenebilir 23.
Fırında pişirme ise bıldırcın etinin en yaygın pişirme yöntemlerinden biridir 3. 180-200 derece sıcaklıkta önceden ısıtılmış fırında, bıldırcınlar yaklaşık 20-25 dakika pişirilebilir 3. Bu işlem sırasında etlerin çok çabuk kurumaması için üzerlerine zeytinyağı sürülmesi veya alüminyum folyo ile kapatılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: