Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biberiye turşusu çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Salatalarda: Taze sebzelerle birlikte kullanılarak salatalara lezzet katar 15.
- Aperitif olarak: Atıştırmalık olarak tüketilebilir 1.
- Yemeklerde: Et veya sebze yemeklerine eklenerek lezzet artırılabilir 15.
Hazırlanışı:
- Biberiyeleri yıkayıp süzgece alın 3.
- Bir tencereye sirke, tuz ve limon tuzunu ekleyip karıştırın 3.
- Kavanozun altına soyulmuş sarımsakları yerleştirin, üzerine biberiyeleri sıkıca doldurun 3.
- Üzerlerini geçecek kadar turşu suyunu ekleyin 3.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp en az 10 gün bekletin 3.
- Turşu olduktan sonra serin bir yerde muhafaza edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: