Buradasın
Beypilic but ızgara nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beypiliç but ızgara pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 800 g Beypiliç piliç derili but 1
- 1 yemek kaşığı salça 1
- 2 diş sarımsak 1
- 6-8 adet yeşil biberli zeytin 1
- 2 adet limon 1
- 4-5 dal taze biberiye 1
- Tuz ve karabiber 1
Hazırlanışı:
- Isıya dayanıklı bir fırın kabına derili Beypiliç butlarını alın 13.
- Limonları halka dilimler halinde kesin ve butların üzerine ekleyin 13.
- Zeytinleri dilimleyip limon dilimleri ve 4’e bölünmüş sarımsaklarla birlikte fırın kabına ilave edin 1.
- Ayrı bir kasede salçayı bir miktar su ile açın 1. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra fırın kabına ekleyin 1.
- Üzerine biberiyeleri de ekleyip 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin 13.
- Sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: