Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beypiliç but ızgara için gerekli malzemeler:
- 800 g Beypiliç piliç derili but 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 6-8 adet yeşil biberli zeytin 1;
- 2 adet limon 1;
- 4-5 dal taze biberiye 1;
- Tuz ve karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Isıya dayanıklı bir fırın kabına derili Beypiliç butlarını alın 1.
- Limonları halka dilimler halinde kesin, zeytinleri dilimleyin ve butların üzerine ekleyin 1.
- Ayrı bir kasede salçayı bir miktar su ile açın, tuz ve karabiberle tatlandırın ve fırın kabına ilave edin 1.
- Üzerine biberiyeleri serpin 1.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin 1.
- Sıcak servis edin 1.
Alternatif olarak, pekmez soslu Beypiliç but ızgara için şu malzemeler kullanılabilir:
- 3 adet Beypiliç göğüs eti 5;
- 2 yemek kaşığı pekmez 5;
- 1 tatlı kaşığı soya sosu 5;
- 2 dal taze biberiye 5;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 5;
- 1 yemek kaşığı süt 5.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: