Buradasın
Beyaz sirkeli yemek nasıl tatlandırılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz sirkeli yemekler, sirkenin lezzet dengeleme özelliği sayesinde tatlandırılabilir 4. Özellikle farklı tatların buluştuğu yemeklerde beyaz sirke kullanımı, yemeğin genel lezzetini iyileştirebilir 45.
Bazı beyaz sirkeli yemek tarifleri:
- Sirkeli Tatlı: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı erimiş margarin, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 2 çorba kaşığı sirke, 1 kabartma tozu ve 4 bardak un ile yapılan bir tatlı tarifidir 1.
- Sirkeli Patates Kızartması: Doğranmış patatesler, soğuk su ve 2 yemek kaşığı sirke ile buzdolabında bekletildikten sonra 165 derecede kızartılır ve ikinci kez 190 derecede kızartılarak servis edilir 2.
- Marine Edilmiş Et: Beyaz sirke, sarımsak, soya sosu ve bal ile marine edilen tavuk göğsü veya butları fırında veya ızgarada pişirilerek servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: