• Buradasın

    Beyaz pastane böreği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Beyaz pastane böreği yapımı için gerekli malzemeler:
    • 3 adet hazır yufka 1;
    • 200 gram beyaz peynir (isteğe bağlı olarak lor veya kaşar peyniri de kullanılabilir) 1;
    • 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için, beyazı harca eklenebilir) 1;
    • İnce doğranmış maydanoz (isteğe bağlı) 1;
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (veya eritilmiş tereyağı) 1;
    • Karabiber (isteğe bağlı) 1;
    • Tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayın) 1.
    Hazırlanışı:
    1. Peynir ve ince doğranmış maydanozu bir kâsede karıştırarak iç harcı hazırlayın 1.
    2. Hazır yufkalardan birini tezgâha serin ve üzerine sıvı yağı sürün 1.
    3. Yufkanın ortasına hazırladığınız peynirli harçtan koyun ve yufkayı ikiye katlayarak kenarlarını kapatın 1.
    4. Yufkayı üçgen veya dörtgen şeklinde keserek dilimleyin 1.
    5. Kesilen börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 1.
    6. Yumurta sarısını böreklerin üzerine sürerek, güzel bir renk elde etmesini sağlayın 1.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
    Servis önerisi: Yanında yoğurt veya acı sos ile sunmak, lezzetini artıracaktır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel börek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel börek hamuru için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 kilo un; 10 gram maya (1 paket kuru maya); 1 tatlı kaşığı tuz; Ilık su (aldığı kadar). Yapılışı: 1. Yarım bardak ılık suyun içine mayayı boşaltın ve üstünü kapatın. 2. Üzerine un ve tuzu ekleyin. 3. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurun. 4. İsteğe bağlı olarak sıvı yağ katabilirsiniz. 5. Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Börek hamuru yaparken kullanılan unun taze ve elenmiş olması, sıvının yavaş yavaş eklenmesi ve hamurun pürüzsüz olana kadar yoğrulması önerilir.