• Buradasın

    Beyaz pastane böreği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Beyaz pastane böreği yapımı için gerekli malzemeler:
    • 3 adet hazır yufka 1;
    • 200 gram beyaz peynir (isteğe bağlı olarak lor veya kaşar peyniri de kullanılabilir) 1;
    • 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için, beyazı harca eklenebilir) 1;
    • İnce doğranmış maydanoz (isteğe bağlı) 1;
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (veya eritilmiş tereyağı) 1;
    • Karabiber (isteğe bağlı) 1;
    • Tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayın) 1.
    Hazırlanışı:
    1. Peynir ve ince doğranmış maydanozu bir kâsede karıştırarak iç harcı hazırlayın 1.
    2. Hazır yufkalardan birini tezgâha serin ve üzerine sıvı yağı sürün 1.
    3. Yufkanın ortasına hazırladığınız peynirli harçtan koyun ve yufkayı ikiye katlayarak kenarlarını kapatın 1.
    4. Yufkayı üçgen veya dörtgen şeklinde keserek dilimleyin 1.
    5. Kesilen börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 1.
    6. Yumurta sarısını böreklerin üzerine sürerek, güzel bir renk elde etmesini sağlayın 1.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
    Servis önerisi: Yanında yoğurt veya acı sos ile sunmak, lezzetini artıracaktır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel börek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel börek hamurunu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg un - Yarım litre su - 1 yemek kaşığı tuz - Tercihen zeytinyağı veya tereyağı - Yumurta (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Unu derin bir kâse içine eleyin ve tuz ile karıştırın. 2. Unun ortasını havuz gibi yaparak su ekleyin. 3. Hamuru iyice yoğurun, pürüzsüz hale gelene kadar yoğurmaya devam edin. 4. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 6. Bezeleri önce merdane, daha sonra oklava yardımı ile yuvarlak şekilde açın. 7. Yufkaları sac üzerinde ters düz ederek pişirin. 8. Böreklik yufkaları üst üste dizerek kurutun. 9. Yufkaları börek yapmadan önce çok az ıslatın ve temiz bir bez üzerinde 15 dakika beklettikten sonra kullanın.