Buradasın
Beyaz pastane böreği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz pastane böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 adet hazır yufka 1;
- 200 gram beyaz peynir (isteğe bağlı olarak lor veya kaşar peyniri de kullanılabilir) 1;
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için, beyazı harca eklenebilir) 1;
- İnce doğranmış maydanoz (isteğe bağlı) 1;
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ (veya eritilmiş tereyağı) 1;
- Karabiber (isteğe bağlı) 1;
- Tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayın) 1.
Hazırlanışı:
- Peynir ve ince doğranmış maydanozu bir kâsede karıştırarak iç harcı hazırlayın 1.
- Hazır yufkalardan birini tezgâha serin ve üzerine sıvı yağı sürün 1.
- Yufkanın ortasına hazırladığınız peynirli harçtan koyun ve yufkayı ikiye katlayarak kenarlarını kapatın 1.
- Yufkayı üçgen veya dörtgen şeklinde keserek dilimleyin 1.
- Kesilen börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Yumurta sarısını böreklerin üzerine sürerek, güzel bir renk elde etmesini sağlayın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
Servis önerisi: Yanında yoğurt veya acı sos ile sunmak, lezzetini artıracaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: